FSHZH, 45 miliardë lekë për ndërtimin e 1500 km rrugë

0

Fondi Shqiptar i Zhvillimit ka investuar një shumë prej 45 miliardë lekësh për ndërtimin e 1500 km rrugë. Nga të dhënat e FSHZH, rezulton se pjesën më të madhe të investimeve rrugore ka arritur ta marrë Qarku Shkodër, në nivelin  e 7.43 miliardë lekë për 230 km rrugë, ndërsa, qarku që ka thithur më pak fonde është ai i Gjirokastrës, me një vlerë prej 1.3 miliardë lekësh për 81 kilometër rrugë.

Ndërkaq, kujtojmë se Shqipëria ka një rrjet rrugor rreth 18.000 kilometrash të gjatë ku përfshihen rreth 3.136 km rrugë kombëtare, 11.000 km rrugë rrethesh dhe komunale, ndërsa 4000 kilometra janë nën juridiksionin e firmave të ndryshme.

/Erilda Sulika/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here