FMN dhe BB: Rritja ekonomike 1.8%

0

Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar, në parashikimet e tyre vlerësojnë rritjen ekonomike të Shqipërisë. Sipas raporteve të fundit të bëra nga FMN-ja në prill dhe Banka Botërore në qershor, rritja e GDPsë për ekonominë shqiptare do të jetë 1.8 për qind.

Kjo tregon se institucionet kanë qenë gjithmonë afër njëra-tjetrës me parashikime, por ky vit duket se është më optimist, nëse u referohemi parashikimeve të vitit 2011 dhe vitit 2012.

Ndërkohë BB në raportin e saj përqershorin e vuri theksin në rëndësinë që kanë reformat strukturore nga njëra anë, dhe ulja e borxhit nga anën tjetër. Sipas saj, është e rëndësishme që të zbatohet një rregull fiskal që do të luajë rol kyç në ruajtjen e stabilitetit të financave shqiptare.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here