Fëmijët nuk pinë ujë sa duhet

0

Një numër i madh fëmijësh  pimë më pak ujë se sasitë e rekomanduara.

Varësisht nga mosha është llogaritur se 40-85% e djemve dhe 46-90% e vajzave pinë më pak ujë sesa është e nevojshme. Shencëtarët  paralajmërojnë se dehidrimi i lehtë mund të ndikojë te një numër i madh funksionesh fiziologjike , duke sjellë lodhje, plogështi  dhe dhimbje koke.

Krahas kësaj, hidratimi i pamjaftueshëm është i lidhur edhe me dobësimin e aftësive njohëse dhe mendore.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here