Farat e rrushit luftojnë rrudhat

0

Studimet e fundit  tregojnë se farat e rrushit janë shumë të mira për të parandaluar formimin e rrudhave dhe plakjen e lëkurës.

Vaji i farave të rrushit përmbajnë nivele të larta të polifenoleve, një grup substancash me veti të fuqishme antioksiduese.

Duke qënë se procesi i rrudhosjes se lëkurës është një lloj oksidimi i lëkurës, ndërveprimi i lëndëve  antioksiduese pengojnë këtë proces.

Gjithashtu  ekstrakti i farave të rrushit rrit fkuksin e gjakut duke përmisuar mikroqarkullimin. Vec kësaj ndihmon dhe në eliminimin e qelizave të vdekura të lëkurës

/Jonida Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here