Era e trëndafilit forcon kujtesën

0

Vazhdimisht bëhen kërkime sesi të forcojmë kujtesën.Të gjithë specilistët shprehen se qëndrimi larg alkolit, ushqimi i mirë ,sporti, përdorimi sa më pak i sistemeve elektronike,  forcojnë kujtesën.

Sipas kërkimeve të fundit, prania e trëndafilit në dhomë mundëson përthithjen e shpejtë të informacionit , gjë e cila ndikon positivisht në psikologjinë e njeriut.

Pas nuhatjes së trëndafilit vihet re që kujtesa është më e fortë dhe parandalon harresën.Informacionet që merren në një mjedis me aromë trëndafili regjistrohen më shpejtë në memorie.

Gjithashtu përdorimi i ujit të trëndafilit ka veti kuruese ,ndihmon në shërimin e duarve, këmbëve të plasura .

 

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here