Elbasan, rritet numri i çifteve me probleme fertiliteti

0

Vitet e fundit në qytetin e Elbasanit është vënë re një rritje e numrit të çifteve të cilët kanë problem me fertilitetin.

Në rreth 40 % të rasteve problemi vjen nga femrat dhe 60 % vjen nga meshkujt. “Vetëm me një analizë mund të evidentohen problemet tek meshkujt, ndërsa tek femrat ekzaminimi është më i thellë”, u shpreh mjeku obstetro-gjinekologjik, Olgert Alla.

Sips tij, shkaku kryesor janë infeksionet, ku pjesa më e madhe i neglizhojnë duke bërë që shkalla e infeksionit të rritet. Çiftet duhet të trajtohen pasi kemi një avancim të teknologjisë dhe mundësitë për të pasur një fëmijë janë të mëdha.

Ende nuk ka një statistikë vjetore për lindjen dhe vdekshmërinë në spitalin obstetrik–gjinekologjik, ndërkohë  mësohet se numri i lindjeve gjatë vitit 2013 ka ardhur në ulje krahasuar me një vit më parë.

/Muzafere Dema/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here