Ekonomistët: Qeveria e re të analizojë situatën financiare

0

Qeveria e re që do të fillojë fuqinë e saj vepruese në Shtator  duhet të analizojë situatën financiare dhe më pas të marrë vendime, bazuar te këto të fundit dhe në këshillat e institucioneve ndërkombëtare financiare.

Ekspertët e njohur si Adrian Civici dhe Zef Preçi kanë deklaruar se borxhi publik është rritur në mënyre të ndjeshmë dhe se qeveria e re duhet të vendosë kufizimin e borxhit dhe të bëjë publike nismat për ekonominë.

Përsa i përket ndryshimit në mënyrën e  taksimit ekspërtët janë shprehur se ky ndryshim do të ndodhë përderisa ka qenë edhe premtim kryesor gjatë fushatës elektorale.

Pak ditë më parë gurvenatori i Bankës së Shqipërisë ka kërkuar rikthimin e marrëdhenieve me FMN-në në mënyrë që të kemi një vlerësim real për ekonominë tonë.

/Erina Haxhiu/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here