Dieta e shalqin-djathit

0

 

Ditët e sotme vajzat marrin kalori të cilat nuk i harxhojnë ndonjëherë, e kjo shëndrrohet në kile të tepërta  të cilat përpiqen ti reduktojnë me dieta të vogla.

Frutat janë përmbajtëse të mira të fruktozës , por  në të njëjtën kohë janë të pasura me fibra dhe kalium. Sipas  Prof.Dr Harry Preuss një dietë e mirë është pikë e rëndësishme për të mbajtur ekuilibrin e pëshës tonë .

Dieta fillon me një kujdes në zgjedhjen e frutave. Në stinën e verës është e këshillueshme të përdoren fruta të lehta e një nga këto është edhe shalqini.

Një dietë e e mirë do të ishte shalqini i kombinuar me djath. Kjo dietë këshillohet të përdoret gjatë orëve të nxehta , të cilat përkojnë me orët e drekës. Gjithashtu këshillohet të përdoret pas lodhjeve fizike ose ushtrimeve të gjata  gjimnastikore.

 

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here