Demokratët marrin Dhomën e Përfaqësuesve, Republikanët mbajnë Senatin.

0

 

Presidentit të SHBA Donald Trump I duhej të qëndronte për herë të parë në zgjedhjet e kongresit në natën e së mërkurës (CET) në një test zgjedhor.

download

Republikanët humbën shumicën në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA, 435 anëtarë të të cilëve janë të sapo zgjedhur. Demokratët arritën kështu suksesin e parashikuar. Trump nuk do të jetë më në gjendje të qeverisë me “dorë plotësisht të lire”.

Në dhomën e dytë parlamentare – Senati –me vetëm 35 nga 100 vende u plotësua, pasi senatorët kanë një afat prej gjashtë vjetësh për te mbajtur postin e tyre. Republikanët vazhdojnë mbrojnë shumicën e tyre dhe synojnë ta zgjerojnë atë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here