Brokoli,mirëqënia e trupit tuaj

0

Brokoli është një perime me origjinë nga Italia e përbërë nga lulelakra dhe lakra.

Konsumohet në dimër,mbledhja fillon që në tetor por gjendet edhe në pranverë .Brokoli është i pasur me minerale si hekur, kalcium, fosfor, kalium si dhe përbehet nga vitaminat C, B1, B2, të cilat kanë një efekt të veçantë në trajtimin e teroideve.Nuk është i ngrënshëm në periudhën e çeljes së luleve.

Duhet të konsumoni sa më shumë brokoli për përmbajtjen e oksidantëve të lartë, të cilët ndihmojne në përforcimin e sistemit imunitar si dhe në mirëqënien e trupit tuaj.

/Shkendije Curri/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here