Bluzat e bardha, zbulohet rasti i parë i infektimit me AIDAS

0

Infermieria 58-vjeccare, në prag të pensionit është identifikuar si mbartëse e virusit HIV\AIDS nga disa analiza rutinë që në bazë të ligjit janë të detyruar t’u nënshtrohen i gjithë personeli ҫdo dy muaj.

E infektuara me iniciale G.D nënë e dy fëmijëve të rritur  ndodhet e shtruar në Infektivin e QSUT-së dhe po u nënshtrohet analizave të detajuara. Gjithashtu, analizave do t’i nënshtrohen edhe familjarët e infermierës.

Drejtuesit e institucionit ku ajo punon pas zbulimit të sëmundjes së saj kanë vendosur që ta transferojnë diku tjetër për të shmangur kontaktet me të sëmurët.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here