Berisha : Himara ndër vite djep i artit, dëshmi e lirisë kombëtare Shqiptare

0

Kryeministri Sali Berisha ka reaguar mbi deklaratat antishqiptare të 11 gushtit.

“Përpjekjet për të gjetur nëpërmjet nekropolotikës, minoritet në Himarë janë donkishoteske dhe tragjikomike. Himara ndër vite ka dhënë kontribute të mëdha në luftërat e vendit për liri, zhvillim dhe artin kombëtar shqiptar.

Disa fshatra në këtë zonë dhe vetë Himara janë bilingual, por me ADN dhe nëngrupe gjaku të njëjtë me fshatrat e tjera ,të cilat nuk kanë folur asnjë fjalë në gjuhën greke përveç gjuhës shqipe. Një ceremoni  përkujtimore mortore me politzim ekstrem nuk bën gjë tjetër veçse dëshmon mjerimin e atyre që duan të gjejnë të vdekur, gjurmët e një minoriteti që nuk ka ekzistuar kurrë në Himarë”, thekson Berisha.

/Rabihana Halili/

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here