BE, ndalohet përkohësisht shitja e armëve në Egjipt

0

Me vendim të shteteve anëtare të BE-së do të ndalohet eksporti i çdo lloj pajisjeje që mund të përdoret për shtypje në Egjipt, ndërkohë do të vazhdojnë ndihmat humanitare dhe çdo lloj mbështetje që nevojitet.

Vendimi bëhet i ditur nga Shefja e Politikës së jashtme të BE, baronesha Katerinë Ashton, pas diskutimeve të Ministrave të Jashtëm në Bruksel.

“Qeveritë e BE-së ndihen të fuqishme dhe janë të gatshme në ndihmën vullnetare që do të vazhdojnë të japin për njerëzit në Egjipt”, shprehet Shefja e Politikës së jashtme të BE, baronesha Katerinë Ashton.

/Rabihana Halili/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here