BBC: Pas Shqipërisë destinacioni i mundshëm Franca

0

Protestat e qytetarëve shqiptarë kundër armëve kimike siriane kanë gjetur pasqyrim edhe në mediat e huaja.

BBC shkruan se qindra protestues të shoqërisë civile u mblodhën para parlamentit dhe godinës së qeverisë dhe kërkojnë që t’i thuhet jo armëve kimike siriane. Ndër të tjera BBC shkruan në faqen zyrtare në internet edhe për vendin pritës të këtyre lëndëve helmuese.

Nëse  Shqipëria i thotë jo armëve kimike, sipas BBC-së, mundësia tjetër për transportimin e  1 mijë ton gaz sarin dhe agjentë të tjerë vdekjeprurës është Franca.

Ndërkohë sipas BBC arsenali i armëve dhe lëndëve helmuese luftarake të Basha al-Assad është nën kontrollin ndërkombëtar në portin e Latakias në pritje të marrjes së destinacionit se ku do të zhvendosen.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here