Ari i kuq: erëza e cila rritet edhe në Shqipëri

0

Shafrani është ilaç natyral për stresin dhe depresionin, ndërkohë është edhe erëza më e shtenjtë në botë, dy mijë lekë të reja për një gram. Për fat të mirë gjendet edhe në Shqipëri.

Një erëz e cila është përdorur që në lashtësi për industrinë farmaceutike, ngjyra e kuqe e pistilave, aroma unike dhe shija pikante e bëjnë shafranin si asnjë erëz tjetër, duke u konsideruar keshtu mbreti i medikamenteve.
Kultivimi i shafranit ka nisur ne Kosovë, si nje biznes solid duke u përhapur së
fundmi edhe në Shqipëri, me një sukses po aq të madh.
Si të përgatisim një çaj shafrani?
3-4 fije shafran
mjaltë
një gotë ujë

Vendosni fijet e shafranit në një gotë me pak ujë të ngrohtë dhe lërëni për 10 minuta. Më pas hidhni aty rreth gjysëm gote ujë të nxehtë. Shtoni mjaltë nëse dëshironi
për ta ëmbëlsuar. Fijet e shafranit janë të konsumueshme, nëse dëshironi. Konsumimi ështe për të gjitha moshat, por me sasi te vogla, (0.2 gr) në ditë.

/L.Trupja/

shafran 2

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here