Ande, shkencëtarët zbulojnë një gjitar të ri

0

Shkencëtarët deklarojnë se në pyjet tropikale të Amerikës së Jugut është zbuluar një gjitar i ri mishngrënës. Ky zbulimin përbën të  parin e kësaj natyre në 30 vjetët e fundit.

Kjo specie jeton në pemë dhe i përket të njejtës familje si rakunët, është me sy të mëdhenj dhe qime në ngjyrë kafe-të-kuqerremtë.

Konfirmimi për ekzistencën e kësaj specieje u bë nga një zoolog në Ekuador, i cili, arriti të xhirojë disa sekonda video të saj në pyjet tropikale të Andeve.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here