Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Beder



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

vrioni

​Arrat pakësojnë rrezikun e diabetit

​Arrat pakësojnë rrezikun e diabetit

0 Komentet 🕔20.09.2013 - 07:37

Diabeti mund të bëhet shkaktar për shumë sëmundjet të tjera si të veshkave, zemrës dhe verbim.

Në një

studim të kryer së fundimi mësohet se gratë që konsumojnë 30 gramë arra çdo ditë, e ulin deri në 30 përqind mundësi për t’u prek nga diabeti.

Ndërsa ato që konsumojnë një lugë vaj kikiriku çdo ditë, rreziku ulet me 20 përqind.

Përveç yndyrës së mirë, arrat përmbajnë edhe vitamina të shumta, minerale dhe fibra.

Shkencëtarët pranë universitetit të Harvard në Boston, kryen një studim ku përfshinë rreth 83 mijë gra të grupmoshave nga 34 deri në 59 vjeç.

Pasi kanë analizuar të gjitha të dhënat, ata vunë re se arrat dhe vaji i kikirikut ulin rrezikun e prekjes nga diabeti.

Nga ky studim thuhet gjithashtu se arrat, bajamet dhe lajthitë nuk luajnë asnjë rol në rritjen e peshës trupore, siç mendohej deri më sot.

/Sonila Qazimi/

 

Nuk ka Komente

Për momentin nuk ka komente!

Askush nuk ka lënë koment për këtë postim!

Shkruaj një koment

Adresa juaj e e-mail-it nuk do të publikohet. Plotësimi i fushave të domosdoshme është shënuar me shenjën *

Sondazh

A mendoni se reforma në drejtësi do të japë rezultatet e pritura?

View Results

Loading ... Loading ...

Fjalë e urtë

Ku ka tym,ka edhe zjarr